Образование

СУ „Свети Климент Охридски“ в Добрич с анти СПИН кампания

Младшите посланици на Европейския парламент от СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич проведоха анти СПИН кампания сред своите съученици, съобщиха от учебното заведение.

По повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември, посланиците записаха радио предаване, което беше излъчено в цялото училище. Те разказаха повече за самия ден и споменаха имена на известни личности, които за изгубили битката с коварната болест.

Ученици изработиха червени панделки, на които имаше QR кодове. Всеки код водеше до различна статия с информация и факти по темата. А панделките бяха „скрити“ по коридорите и в кабинетите на училището по изкуства. Идеята на инициативата беше гимназистите в 8-12 клас да ги открият и прочетат посланията. Всички ученици бяха в трескаво търсене на червените панделки.

В голямото междучасие всички класове се събраха във фоайето на IV етаж, където отново ги очакваше изненада – игра в образователната платформа Kahoot. За най-бързо отговорилите на въпросите и тези, които откриха панделките, имаше и награда.

Кампанията беше проведена и организирана от младшите посланици в СУ „Св. Климент Охридски“. анти СПИН темата ще продължи и през идната седмица с образователни материали и игри в часовете по Биология и в Час на класа.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *