Крими

Осъдиха двама сирийци за незаконно преминаване на границата

Районен съд – Генерал Тошево одобри споразумения, сключени между двама сирийски граждани, техните защитници и прокуратурата. С постигнатите споразумения страните приемат за безспорно установено, че на 9 ноември т.г. единият от подсъдимите, в ролята на водач, е извел другия през границата на страната ни. Незаконното преминаване било извършено в землището на село Йовково, между 131 – 132 гранични пирамиди, съобщиха от съда.

Районният съд постанови мъжът, излязъл през държавната ни границата без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, да изтърпи условно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и да плати глоба от 150 лева. Другият сирийски гражданин е осъден условно на 10 месеца „лишаване от свобода“, при същия изпитателен срок, за това, че е превел незаконно сънародника си през нашата граница.

И двамата чужденци декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразуменията, съгласни са с  техните клаузи и се отказват от по-нататъшното разглеждане на делата по общия ред. Възпитателната работа с условно осъдените сирийци е възложена на дирекция „Миграция“ при МВР.

Постановените от Районен съд – Генерал Тошево съдебни актове са окончателни.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *