Култура

Нело: Водата и любовта са моето вдъхновение

На 82 годни, роденият в Констанца, израстнал в Добрич и живял на 3 континента – Нело, подреди изложба в градската Художествена галерия в Балчик.

За себе си, за живота през годините, за вдъхновението и мечтите си, разказа по време на откриването автора на картините – Иван Стефанов “Нело”.

НЕЛО – добричлията от Америка, реди изложба в Балчик

“В началото не знаех какво точно правя – просто рисувах. Едва след време започнах да осъзнавам кое е важно и как точно трябва да се отнасям към даденото ми от Бог. Всъщност аз само се радвам на всичко около себе си и съм щастлив, че мога да го изразявам по начина, който умея – рисувайки”.

Нело разкри и това, че водата е особено важна в живота му, пресъздадена и присъстваща в почти всички негови творби. “Росата е онова, което гали, храни и се грижи за растенията. Най-чистото и непрекъснато дарявано ни от създателя, за да се развива живота. В картините си съм се стремил да се докосна по някакъв начин до всичко онова – животворното.” 

Видимо развълнуван, Нело разговаряше със всеки един от присъстващите на откриването. Обясняваше, разказваше, спомняше си и беше отново на 50.

“Където и да съм пътувал – по суша или по моретата, винаги съм бил мечтател. С мечтите си вървя и към идното”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *