Водещи новини Общество

Набират дарения за компютри за деца без родители от Добрич

Инициатива за осигуряване на компютри за един от центровете за настаняване от семеен тип в бившия дом „Дъга“ в Добрич поде младият добричлия Златко Йовчев.

“Каузата ми е провокирана от дете, което е от въпросния дом. Вчера се видях с момчето, което в разговор ми сподели, че в дома имали Интернет, но компютърът им бил счупен. Обещах му, че ще направя така, че да имат поне един компютър“, сподели пред Про Нюз Добрич инициаторът на кампанията.

Той я сподели в социалната мрежа вчера, а днес вече има поставени две кутии за набиране на дарения. Едната е в Гостилница „Фесто“, където младият мъж работи. Другата е в рибарски магазин „Нептун“ в жк „Дружба 4“, който е в близост до бившия дом „Дъга“.

Йовчев е разговарял и със собственик на специализиран магазин за компютри, който е обещал да направи отстъпка при закупуването на техниката.

Златко Йовчев се надява да успеят да съберат средства поне за два компютъра.

В края на август дарителските кутии ще бъдат отворени, което ще бъде излъчено на живо в социалната мрежа. Ако събраната сума е по-голяма, заедно с ръководството на центъра ще се прецени от какво друго належащо имат нужда децата, сподели Златко Йовчев.

Пред Про Нюз Добрич директорът на Центъра за настаняване от семеен тип 3 Зорница Желева сподели, че преди новата учебна година децата имат нужда от учебни материали и пособия, включително раници, тетрадки, флумастери и т.н.

В ЦНСТ 3 се отглеждат 13 деца на възраст от 9 до 18 години.

Снимка: dnevnik.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *