Водещи новини - дясно Здраве

До 4 юли в Добрич приемат становища по Закона за социалните услуги

Становища по проекта на Закона за социалните услуги ще бъдат приемани в областната администрация в Добрич до 4 юли, след което ще бъдат препратени в Министерството на труда и социалната политика. Това съобщи областният управител Красимир Кирилов при общественото обсъждане на концепцията днес с институции и неправителствени организации.

Област Добрич е с добри социални услуги за хората в нужда, като отбеляза, че засега все още няма центрове за настаняване на деца и лица с девиантно поведение и лица с Алцхаймер, посочи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” Ирена Баирова.

Като проблем тя изтъкна факта, че голяма част от услугите са съсредоточени в областния център, но изрази надежда, че с новия закон ще се предостави възможност една услуги да може да се ползва от няколко общини, което до голяма степен ще бъде в полза на хората в различните населени места.  Бе споделено мнение за диференциране на финансирането на услугите, което ако бъде прието, ще даде възможност да се отчита по-реално индивидуалната потребност на всеки един човек с увреждане, спрямо определения и приет към момента единен стандарт.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *