Събота, 01 юни 2024

01.06.2024

Последвайте ни

Завърши ремонтът на пътя между с. Пленимир и с. Петлешково в община Ген. Тошево

Завършиха дейностите от втория и последен етап по пълната рехабилитация на общински път Добрич - Генерал Тошево/ - Пленимир - Петлешково, на обща стойност 5 404 390 лв., съобщават от Община Ген. Тошево. Стойността на ремонта за втория етап възлиза на 2 579 815 лв. с ДДС.

Финансовите средства за строителните дейности са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, след одобрен инвестиционен проект на Общината.

В тази втора фаза ремонт на трасето беше извършен в отсечката от село Пленимир до отбивката за село Петлешково на главния път между градовете Генерал Тошево и Балчик. Първият етап, който включваше ремонт на отсечката от отбивката на главния път между Генерал Тошево и Добрич до село Пленимир, беше завършен още през септември месец миналата година.

Основните дейности включваха фрезоване на асфалтова настилка, изкопаване на земна маса, оформяне и засипване на банкетите с трошенокаменна настилка, доставка и полагане на два пласта асфалт по 4 см., поставяне на пътна маркировка, мантинели на необходимите места и нови пътни знаци.

С рехабилитацията на цялото трасе Община Генерал Тошево реализира още един мащабен инфраструктурен проект, който значително ще подобри стандарта на живот и ще допринесе за по-безопасното и приятно шофиране на територията на общината.  

c