Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Йорданка Костадинова предаде символичния ключ на област Добрич на Румен Русев

Церемония за символичното предаване на ключа на област Добрич от досегашния областен управител Йорданка Костадинова на новия - Румен Русев, се състоя днес.

„За мен беше чест и удоволствие да работя за област Добрич. През последните десет месеца, в които изпълнявах длъжността областен управител на Добрич се постарах да бъда полезна на хората, според правомощията на институцията, която представляваха. И се стараех да разреша всички казуси и проблеми, които бяха поставени пред мен“, каза Йорданка Костадинова.

Тя подчерта, че искрено се надява, макар и за краткото време, в което бе областен управител, да е дала своя принос за развитието на областта. На Румен Русев, който досега бе главен секретар на областна администрация, пожела здраве и проблемите да са по-малко и да продължава да надгражда всичко, което трябва да се направи за област Добрич.

За мен е чест, че работихме заедно. Приех да бъда назначен за областен управител с пълното съзнание за големите отговорности, които ни  предстоят. Познавам колегите си, убеден съм  в техния професионализъм и зная, че заедно ще преодолеем всички трудности, които ни предстоят за в бъдеще, каза Румен Русев.

Той пожела успех на всички свои колеги и на Йорданка Костадинова в новото старо поприще, което е избрала.

Припомняме, че след проведеното заседание в сряда с решение №324 от 8 май е освободена Йорданка Костадинова и за областен управител е назначен Румен Русев. Той е главен секретар на Областна администрация Добрич от 2016 година. Юрист по образование, притежава дългогодишен опит в администрацията. Бил е също секретар на Община град Добрич.

c