Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

Веселин Стоянов от Балчик стана европейски шампион по професионален културизъм

Той спечели профи карта и стана първия професионален културист на родния си град

Европейски шампион по професионален културизъм стана Веселин Стоянов от Балчик. Той спечели профи карта и стана първия професионален културист на родния си град.

Веселин е национален шампион по бодибилдинг. Тренира към варненския спортен клуб „Чани“, фитнес инструктор е от години и се занимава със скулптуриране на тялото повече от две десетилетия.

На турнира "MISS & MR EUROPE 2024" - International Competitions Amateur & PRO Qualifiers, който се проведе в Пловдив той стана Европейски шампион за мъже до 175 см, Европейски шампион за Мастърс и Профи карта, завоюва бронзов медал в абсолютната категория.

„Невероятно съм щастлив, че съм европейски шампион и първия професионален културист на Балчик“, сподели в специално видео Веселин. „Щастлив съм, че съм първия културист професионалист на Балчик. Не мога да не се радвам на това, като зная какъв труд съм положил, това е моя труд“, казва още Веселин. Планът му е да вдигне нивото, защото смята, че има много потенциал за разгръщане.

Той разказа, че профи картата е била голяма мечта за него. Тя му дава възможност да участва в професионални състезания. И ще го направи, ако има спонсор за това. Обяснява, че подготовката му за 6 месеца струва 12 000 лева. Той благодари на всички, които го подкрепиха, събрали в кампания, инициирана от негови съграждани, 2200 лева. „Благодаря ви, помогнаха ми много!“, казва Веселин. Но призова тези, които искат да го подкрепят, да се свържат лично с него.

Състезанието в Пловдив е организирано от WABBA – Световната аматьорска асоциация по бодибилдинг, която е създадена от легендата в бодибилдинга и велик шампион Серж Нубре през 1975 г., след състезанието Mr Olympia, проведено в Претория и спечелено от Арнолд Шварценегер.

 

c