Събота, 18 май 2024

18.05.2024

Последвайте ни

Христос Воскресе! Благодатният огън пристигна в Добрич (СНИМКИ+ВИДЕО)

В храмовете в Добрич бе отслужено Пасхално богослужение за Възкресение Христово

Христос Воскресе!

Отбелязваме един от най-светлите празници в годината. В християнската религия на Великден се чества Възкресението на Иисус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръст и погребан.

В храмовете в Добрич бе отслужено Пасхално богослужение за Възкресение Христово.

В най-големия храм в Добрич “Света Троица” тази нощ стотици вярващи православни християни запалиха свещ от Благодатния огън и го отнесоха в домовете си. Отец Велико съобщи пред храма "Христос воскресе!".

Светият огън пристигна в последния момент, донесен от Храма на Гроба Господен в Йерусалим. До последно църковната общност в града не знаеше, дали ще пристигне или ще се запали от Светия престол в местните храмове.

Тази година България не изпрати делегация в Йерусалим. Румънската православна църква донесе Благодатния огън със самолет до Букурещ, след това през Констанца и Негру вода пламъкът достигна и до Добрич.

Слизането на Свещения огън е чудо, смятат православните християни. В първите минути след запалването този огън има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.

Екипът на Про Нюз Добрич ви желае здраве, благоденствие и да запазите надеждата и вярата в доброто. Нека светлината в душите ви никога да не угасва!

c