Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Спасителят Веско Стоев върна брачната халка на румънка, изгубила я в морето край Балчик

Веселин Стоев, който работи като старши спасител в комплекс „Бялата лагуна“ край Балчик, върна изгубена в морето брачна халка на нейната собственичка – румънска гражданка.

За случая, който не е първи за Веско Печения, както го наричат приятелите му, ви разказахме в края на миналия месец.

„Загубих пръстена на 3 юни. Бяхме на почивка в „Бялата лагуна“. Намирахме се на плажа и аз отидох до морето, за да взема вода за децата си, които играеха. Зададе се голяма вълна, която свали халката от пръста ми“, разказа за Про Нюз Добрич 31-годишната Йонита Валентина. 

Тя прави опит да намери пръстена, но без успех. „Мъжът ми отиде при спасителя и го попита за металдетектор. Той ни каза, че негов приятел има такъв“, допълни румънката.

Около 5:00 следобед на плажа идва Веско, чийто първи опит да открие пръстена е неуспешен заради силното вълнение. Обещава да опита друг ден. „Оставих му телефона си и на 10 юни ми се обади, че го е намерил“, каза още Йонита.

Първоначално румънското семейство планира да се върне за обредния пръстен около 18 юни, но пътуването се проваля, тъй като едно от децата им се разболява. През цялото време Веско носи халката около врата си… до вчера, когато двойката отива в комплекса, за да я вземе.

„Много съм щастлива и благодарна на Веско. Той е честен и отзивчив човек“, каза младата румънка и добави, че смята отново да посети „Бялата лагуна“ със семейството си, защото много харесват мястото и персонала.

За спасителя това не е първият подобен случай. През лятото на 2021 г. друго румънско семейство губи платинен пръстен в курортен комплекс „Албена“. Търсят го без успех в продължение на четири дни. На тръгване оставят свой телефон на спасители във ваканционното селище.

„Колегата, който е там, ми се обади, обясни ми ситуацията. Отидох една сутрин рано, влязох и го намерих. След това им се обадихме по телефона. Те дошли, взели си го и почерпили“, разказа Веселин Стоев.

Миналата година пък същите румънци отиват на почивка в „Св. св. Константин и Елена“. Приятелското семейство, което е с тях, губи в плитчините два пръстена.

„Посредством същия колега от „Албена“ ни издириха и ние отидохме една вечер, обаче морето беше бурно и не можеше да се търси. Румънците си заминаха междувременно, но след 2-3 дни, като се успокои вълнението, аз отидох и намерих единия от пръстените“, каза още Стоев.

Спасителят вярва, че подобни благородни жестове са добра реклама на българския туризъм. 

 

c