Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Шабла и футболът се обединиха в подкрепа на пострадалия при катастрофа 25-годишен Павел

До момента събрани за лечението на младежа са 5015 лева

Вълна от съпричастност се изля на градския стадион във ветровития, но приятен и слънчев неделен 24 март. Над 150 души се събраха, за да изразят подкрепата си – както финансова, така и морална, за пострадалия при тежка катастрофа Павел Йорданов. Прииждащите преди 10 часа хора, видимо развълнуваха неговия баща Даню. Двата най-често задавани въпроса бяха: „Как е Павката?“ и „Къде е кутията за дарения?“. С пожелания за бързо възстановяване, всеки остави толкова, колкото е преценил, че може да отдели.
Благотворителният футболен турнир под надслов „Павка, дръж се, с теб сме!“ бе организиран от Община Шабла в лицето на старши експерт „Младежки дейности и спорт“ Живко Янев, ФК „Нефтяник 2010“ и ФК „Кария“. Участваха общо 8 състава, сред които Полицията, Пожарната, фен-клубът на „Армейци“ Шабла, гости от Каварна и др., но най-атрактивни бяха дамите от баскетболния отбор. Те демонстрираха желязна зонова защита и мълниеносни контри. Разбира се, към тях всички се отнасяха кавалерски и с респект.
По същото време на малкото игрище се изиграха мачове между деца на различна възраст от Шабла и Каварна. Родителският интерес основно бе прикован там. Всички срещи преминаха в духа на феърплея и под закачливите „подхвърляния“ на отбраната, компетентна публика.
Резултатът от двубоите не бе важен за никого, а футболът и благородните каузи за пореден път доказаха, че могат да обединяват.
До момента в кутията за дарения, която стоеше във фоайето на общината и бе пренесена на турнира, са събрани 5015 лв.
c