Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

Със скъсани знамена по входен булевард Добрич посрещна националния празник 3 март (СНИМКИ)

„Така изглежда бул. „25 септември“, който е входът на Добрич, в деня на националния ни празник! Много жалко! Срам ме е.“ 

Това ни написа общинският съветник и бивш кмет на Добрич Детелина Николова. Тя ни изпрати снимки от състоянието на националния трибагреник и знамето на Община Добрич по булевард „25 септември“ в района на зала „Добротица“.

В чл. 15 (1) на Закона за Държавния печат и Националното знаме на Република България се посочва, че Националното знаме на Република България е национален символ, който изразява независимостта и суверенитета на българската държава. В чл. 24. на същия закон се казва, че знамената се поддържат в изряден естетичен вид и се подменят съгласно изискванията, предвидени в приложение..

Според Наредбата за символите и отличията на Община град Добрич знамето е един от символите на Община Добрич. Там четем:

Чл. 6. Знамето на община град Добрич е символ с първостепенно значение, който изразява самоуправлението на общината и демократичните принципи, които го характеризират.

 Чл. 7. (1) Знамето на Община град Добрич изразява чувството на уважение и почитта на гражданите на град Добрич към своя град и е отличителен знак в отношенията му с други градове у нас и в чужбина.

c