Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Розовият трабант на Ина Николова "Пеперудената фея" бе гост на Ретро парада в Добрич

Счетоводител по професия, но фея по душа, собственичката на розовия Трабант сбъдва детската си мечта

Ина Николова от София бе една от над 150-те гости на Ретро парада в Добрич през този уикенд. Нейният Трабант в стила на акуалния Barbie тренд обаче ярко се открояваше от останалите коли със своята пищност и розовия си цвят с много пеперуди и цветя.

На младини Ина Николова мечтае, че някога ще си купи Трабант, ще го боядиса в розово и ще обикаля с него България. 25 години по-късно мечтата ѝ се сбъдва. Където и да се появи, розовата красавица с името Пеперудената Фея неизменно се превръща в атракция, споделя пред БНР Ина Николова.

„Дълго време не знаех какво име да сложа на Трабанта и започнах да го украсявам отвън – с цветенца, с пеперудки и името просто си дойде. „Пеперудена“ защото аз самата като характер съм лека,позитивна, „фея“ – защото обичам да правя вълшебства, изненади. С колата сме едно цяло“, споделя Ина Николова.

В началото, неугледно изглеждащо, возилото е жълто, но само за 10 месеца се преобразява до неузнаваемост. Колата е напълно разглобена, всяка част от нея е реставрирана и боядисана в розово – любимия цвят на Ина, защото е „весел, шарен и създава усмивки в мен и хората“.

Розово е абсолютно всичко: не само интериорът отвътре, но също двигателят, и дори течността за чистачките. Допълнително очарование придават кокетните мигли, с които са украсени фаровете, а компания на Ина в купето правят плюшени играчки, разбира се, розови.

Също толкова ярка личност е и самата Ина Николова. Счетоводител по професия, но фея по душа, тя е човек, който винаги е на път и се радва искрено на живота. Усмихната, позитивна и неизменно облечена в розово в тон с Пеперудената Фея, собственичката на пленителната кола обаче не гледа на живота през розови очила:

„Виждам розово, но гледам реално – твърди Ина. – Аз съм обикновен човек, просто правя живота си розов, цветен, шарен. Има и тъмни моменти, но те бързо преминават, важното е да гледаме на всичко с усмивка.“

Пеперудената Фея не само доставя невероятни емоции на всеки, който я срещне и е желан гост на ретро-парадите на автомобили из цяла България, но участва и в различни каузи: возила е Капачки за бъдеще, раздавала е мартеници и великденски яйца, търсила е Дядо Коледа….  

Пеперудената Фея е може би единствената кола в света, която си има собствен фен-клуб.

И ако някъде по пътищата на България, в Добрич или света срещнете Ина и нейната Пеперудена Фея – на щастие е….

c