Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет в Стара Загора отпусна 300 хил. лева в помощ на общинското дружество "Мересев" ЕООД

Общинските съветници в Общинския съвет на Стара Загора одобриха предложението за оказване на финансова помощ със средства от бюджета на община Стара Загора на общинското дружество „Мересев“ ЕООД чрез извършване на допълнителна парична вноска в капитала на дружеството. Точката предизвика дебати за стойността на финансовата подкрепа. В предложението на местната администрация беше записано стойността на помощта да бъде в размер на 300 хил. лева, но председателят на постоянната комисия по политика за управление на общинските дружества Дамян Георгиев даде предложение сумата да бъде увеличена на 400 хил. лева. След изказвания от представители на почти всички групи в местния парламент, се стигна до гласуване и одобрение за подпомагане на дружеството със сумата от 300 хил. лева. 
По време на днешното заседание общинските съветници гласуваха за извършване на финансов одит на дружеството за периода 2020-2024 година с цел да бъде открита причината за задлъжнялостта на общинското предприятие.
Припомняме, че в края на януари Общинският съвет назначи за временно изпълняващ длъжността управител на общинското дружество "Мересев" Мехмед Зейнел. Тогава стана известно, че дружеството има дълг от над 200 хил. лева и запор от Националната агенция по приходите, има задължения и към доставчици, а служителите не са получавали трудово възнаграждение от няколко месеца.

c