Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Не препоръчваме излизане във високите части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба

Не препоръчваме излизане във високите части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Времето е лошо, облачно и мъгливо, а по билата духат ураганни ветрове, допълват от ПСС.
На много места вали дъжд. Температурите за момента са високи - между един и 13 градуса. 
Съоръженията в курортите работят, но туристите трябва да проверяват графика им, защото е възможно някои от тях да бъдат спрени заради силните ветрове, предупреждават спасителите.
Над масивите от Западна България ще има слаби валежи от дъжд, над 2300 м – от сняг, но до обед ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Над масивите от източната половина от страната предиобед ще преобладава слънчево време, около и следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, главно в Родопите – придружени с гръмотевици. Ще духа силен, по най-високите части – и бурен, югозападен вятър, който следобед ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 6°.  

c