Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Най-новите жители на Кардам - италианец и украинка, вече правят добрини

Италианецът Гуидо и украинката Олга, които живеят в генералтошевското село Кардам от десетина дни, вече печелят уважението на своите съселяни с благородни постъпки.

Днес двамата намират портфейл с пари и документи пред местния магазин и го предават на кмета Георги Събев. Именно той съобщи за случая във Фейсбук, а личната вещ вече е върната на своя собственик – внук на възрастна жителка на населеното място.

Гуидо и Олга се установяват в крайграничното село наскоро. Преди това живеят в апартамент в затворен комплекс край Слънчев бряг, но определено повече им харесва да имат дом с градина, каза Събев за Про Нюз Добрич.  

Италианецът и украинката са поредните чужденци, които купуват къща в Кардам. По думите на кмета имоти в селото вече имат над 40 семейства от над 10 националности – англичани, белгийци, германци, поляци, руснаци, украинци, нидерландци, и дори израелци, казахстанци, индийци. Някои от тях ги обитават целогодишно.

Въпреки геополитическата ситуация, чуждестранните жители на Кардам живеят в сговор. За тях конфликт няма – няма Украйна срещу Русия или Германия срещу Русия, какъвто е вменяван през годините, каза Събев.

„Всички са нормални хора, които са дошли да намерят спокойствие. Гуидо точно това казва – че това е много спокойно и тихо селце, което си има всичко“, добави той.  

 

c