Вторник, 21 май 2024

21.05.2024

Последвайте ни

На Ден на отворените врати за бъдещи първокласници канят от ЧОУ "Мария Монтесори" Добрич

На 9 май от 17.30 ч. в ЧОУ "Мария Монтесори" ще се проведе Ден на отворените врати за бъдещи първокласници. Тогава деца и родители ще могат да видят на място как изглежда учението в начален етап в училището.

Запалваме въображението за изследване на обширна тема в дълбочина. Чрез уроци в малки групи учениците са вдъхновени от ключови учебни преживявания да задават въпроси, търсят отговори, изследват, сравняват и разсъждават върху разнообразни теми“, споделят от ЧОУ " Мария Монтесори".

От екипа на учебното заведение подчертават, че подходът им стимулира любознателността и креативността, като дава на децата свободата да изследват и разбират света около тях.

Сред първокласниците тази година е и малкият Ти Ърнест от Филипини. Той идва в частното училище през септември 2023 г. със запас от около стотина думи на български език. Днес малкият първокласник свободно чете и пише, участва активно в училищния живот и развива своите таланти.

Вълнуващо преживяване за всички, които се възползват от Деня на отворените врати за бъдещи първокласници, обещават от частното основно училище в Добрич.

 

c