Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Младежите от Ротаракт в Добрич подариха маси за шах на града (ВИДЕО)

Масите са поставени в ЕК "Стария Добрич", под часовниковата кула

Младежите от Ротаракт Добрич подариха две гранитни маси за шах на града. Те са разположени в Етнографския комплекс “Стария Добрич”, точно под часовниковата кула. В официалното откриване се включиха децата от Шахматен клуб “Добруджа 2013” с ръководител Галин Костов. Идеята за масите идва от президента на Интеракт клуб Добрич Максим Панайотов.

"Масите са с метална конструкция и гранитни плотове, към тях има и по две пейки. В много градове има такъв тип маси. По принцип такъв тип проекти се финансират от Общината, при нас всичко е благодарение на Ротаракт и невероятната подкрепа на нашите приятели и партньори от Ротари клуб Добрич", сподели Мария-Магдалена Стефанова, президент на Ротаракт Добрич.

Младежите са предвидили и два комплекта шахматни фигури, които ще бъдат на разположение на гражданите в близките заведения до часовниковата кула. Ще има и указателна табела към тях.

"Надяваме се на отговорността на добричлии, че след като играят, ще ги върнат обратно в съответната локация, за да може следващите отново да ги ползват", каза президент на Ротаракт Добрич.

Младите ротарианци избират локацията под часовниковата кула, защото за играта на шах се изисква уютно и спокойно място.

"Ще се радваме да има по-голяма посещаемост и на самия Етнографски комплекс, тъй като той е едно бижу и според нас всички беше най-правилното място, където да локализираме нашите маси", каза Мария-Магдалена.

През следващия месец организацията ще отпразнува своя 5-ти рожден ден, на който ще обявят следващата голяма инициатива и в края на 2023 година, точно преди коледните празници ще направят кампанията “Купи и дари”.

c