Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Любов без граници: Желю и Вера си казаха “да” в старческия дом в Добрич (СНИМКИ и ВИДЕО)

Специална сватба се състоя днес в Добрич. В Дома за стари хора в града се венчаха Желю и Вера. Въпреки достолепната си възраст, те решили да си кажат заветното "да" и да покажат, че за любовта няма граници

В навечерието на Деня на влюбените в Дома за стари хора се проведе сватбен ритуал. Той ознаменува началото съвместното семейно съжителство на Желю и Вера, които решиха да споделят заедно живота си.

Двойката се познава от няколко месеца, когато пламва любовта и желанието да споделят съдбите си. Желю и Вера са категоричното доказателство, че за любовта няма граници и тя е най-истинското и светло чувство, което човек изпитва. 

Гост на сватбената церемония бе кметът на Община Добрич Йордан Йорданов, както и всички обитатели на дома, приятели и роднини на новите съпрузи.

Чрез днешното сватбено събитие Община Добрич се включва в Международната седмица на брака, която се провежда от 7 до 14 февруари и цели да обърне значимо внимание на семейството като институция.

На 82 години Кирчо от Добрич се венча за любимата Цветана, срещнали се в дом

Младоженецът покани булката на техния първи танц, любимият им валс. Двойката се запознават преди 5 месеца, когато почти едновременно постъпват в Дома за стари хора в Добрич.

Вера споделя, че решението да се ожени за Желю го взема лесно, понеже се влюбва от пръв поглед. За разлика от младежката любов, при по-възрастните има повече внимание и уважение един към друг.

Емоциите от днешния празник са силни, като шеговито Вера. Споделя, че била пред припадък от емоции. Заветното "да" си казват двамата нови съпрузи, за да могат да бъдат заедно, да имат рамо един до друг и споделят любовта си.

Танцът е това, което е сближило възрастната двойка, като за това са помогнали и многобройните събития, които организира Домът за стари хора в Добрич.

Желю е нямал много време, за да вземе решението, но споделя, че е било трудно. Получил е подкрепата и на екипа на старчески дом, които помагат церемонията да се проведе именно в дома на новоженците.

"Тежка картина на тази възраст" – така, шегувайки се Желю описва емоцията от днешния празник. Двойката споделя, че има всичко необходимо от материално до социално изживяване, дори и спорт.

В навечерието на 2005 година в дома за стари хора в Добрич сватба вдигнаха 65-годишните Величка Георгиева и Карамфил Добрев. Харесали се преди 3 години, когато Величка постъпва в дома. В началото той само й помагал, за да се раздвижи след тежкия инсулт. Чак след година се решава да й предложи приятелство. На семейството им дали самостоятелна стая.

Екипът на Про Нюз Добрич желае дълги години заедно и крепко здраве на младоженците!

c