Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

Колежът по туризъм гостува на земеделската гимназия в Каварна

В Професионалната земеделска гимназия „Кл. Арк. Тимирязев" в Каварна се проведе среща с преподаватели от Колежа по туризъм във Варна. Те представиха специалностите в Колежа пред учениците.

Срещата беше инициирана от Дарина Аргирова, дългогодишен преподавател в учебното заведение, от Теменужка Габракова и Емилия Семова, които преподават туризъм. На срещата присъстваха проф. д-р Стоян Маринов, доц. д-р Снежинка Кадиева-Панчева, доц. д-р Станислав Пляков , студенти и представители на Варненската туристическа камара .

Учениците имаха възможност да разберат какъв е ключът към успеха в туризма, задаваха въпроси и се интересуваха от възможностите и специалностите.

Проф. д-р Стоян Маринов разказа, че от създаването си до днес Колеж по туризъм - Варна и катедра "Туризъм" в Икономическия университет във Варна са обучили десетки хиляди студенти. В момента те са част от "гръбнака" на българския туризъм.

Доц. д-р Снежинка Кадиева-Панчева подари на директора на гимназията инж. Радка Илиева, учебници, с които да се подготвят бъдещите кадри в туризма.  

c