Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

Кметът на Добрич свиква консултации за секционните комисии за изборите на 9 юни

Във връзка с изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители кметът на Добрич Йордан Йорданов свиква консултации за състава на секционните избирателни комисии в общината. Консултациите ще се проведат на 29 април (понеделник) в 14.00 часа в Бизнес залата на първия етаж на Общината.

В изпълнение на Изборния кодекс поканата е към представители на парламентарно представените партии - Коалиция "ГЕРБ - СДС", Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", ПП "Движение за права и свободи", ПП "Възраждане", Коалиция "БСП за България", ПП "Има такъв народ"

Упълномощените ще трябва да представят списък с предложените за членове на СИК лица и резерви, когато член на секционната избирателна комисия не се яви в изборния ден. За членове на секционната избирателна комисия се назначават лица, които имат право да гласуват в съответния вид избор и владеят български език.

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия. Крайният срок за това изтече в 17 часа днес.

Всички, подали документите си в срок, ще бъдат регистрирани от ЦИК в условията на така наречената "неприключила проверка". Главна дирекция ГРАО в МРРБ ще проверява списъците, представени от партиите и коалициите до 27 април. ЦИК ще вземе решение за заличаване, ако има формация с некоректна подписка. 

c