Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

Калоян Куманов – за Добрич, Барселона и България в сърцето (ВИДЕО)

Той е виртуоз на акордеона, а за неговите прояви в Добрич сме ви разказвали много пъти, само тази година той имаше няколко концерта в Добрич и областта ,проведе майсторски класове по акордеон и публична лекция с ученици от акордеонната школа към НЧ “Йордан Йорвков 1870 г.” в Добрич.

Калоян Куманов е роден в Добрич през 1981 година, свири на акордеон от малък, след това учи акордеон при Севдалин Симеонов от Добрич, продължава в училището по изкуства „Св. Климент Охридски“, след това и в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив.

Талантът му е оценен високо и след Пловдив заминава за Държавния университет на Барселона, там специализира “Музикална педагогика и дирижиране”. Солист и първи акордеон е в Акордеонния оркестър нa Caбaдeй c диригент Mигeл Анxeл Maecтpo. Преподава акордеон, пиано, солфеж и хор в консерваторията Лисеу. Преподава и в Музикалната школа "Opфeo Гpacиeнc" и в Музикалната академия на остров Meнopкa, където e и първи диpигeнт нa Акopдeoнния оркестър.

Преди 7 години решава, че България е в сърцето му и въпреки успешната си кариера и много покани да се реализира в Испания, той решава да се върне в родината си. Тук той създава „Калоян Куманов проджект” заедно с Евелин Демирев, Стоян Янкулов Стунджи и Ангел Дюлгеров.

Вижте удивителната история на Калоян Куманов във видеото.

c