Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Германската фолк метъл група Faun идва за първия си концерт в София

Германската фолк метъл група Faun идва за първия си концерт в София. Събитието е на 8 декември в Joy Station, съобщават организаторите от BGTSC.
Гостуването у нас е част от East & Central Europe Tour. „По време на турнето през този ноември и декември ще свирим основно песни от настоящия ни албум Pagan, както и избрани песни от историята на Faun. Щастливи сме да обявим също, че на това турне ще посетим страни, в които никога не сме свирили преди. Сигурно е, че ще представим изживяване в най-добрия му вид", разказват музикантите.
Faun е основана през 1998 г. Смятана е за една от водещите групи в света в смесването на средновековни инструменти и музика със съвременни ритми и модерна музика. Имат издадени единадесет студийни албума, от които пет са били в топ 10 на германските класации за албуми. Някои от тях достигат и челни позиции (например, Pagan и Midgard – до #3). Също са номинирани три пъти за германската музикална награда Echo. Албумът Von den Elben е с платинен статус, а Luna – със златен.
Faun има над 1000 сценични участия на различни фестивали и музикални форуми из целия свят. Музиката, която изпълняват, е разнообразие от виртуозни изпълнения на средновековни инструменти, полифонични вокали и архаични бийтове. Стилът им е определян като паган метъл, фолк рок, даркуейв, а също средновековен фолк с келтски и скандинавски мотиви.

c