Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Европа Директно Добрич организира работилница за дърворезба (СНИМКИ)

Работилницата бе под надслов “Традиции и съвремие“ и се осъществи със съдействието на Регионална занаятчийска камара – област Добрич

Работилница за дърворезба под надслов “Традиции и съвремие“ организираха от Център Европа Директно Добрич към местната Търговско-промишлена палата и Младежки център – Добрич, със съдействието на Регионална занаятчийска камара – област Добрич.

“Надяваме се, че по този начин ще се активизира желанието на младите хора да научат повече за традициите и за занаятите, и ще оценят ръчната работа”, каза ръководителят на Европа Директно Добрич Татяна Гичева.

Занимателната среща се проведе във възрожденското училище в етнографски комплекс „Стария Добрич“, а своеобразната работилница по художествени занаяти и приложни изкуства бе водена от майсторът дърворезбар Койчо Колев.

Голямата снимка: Под ударите на резбарския чук и длетото – сътворена красота 

Занаятчията запозна младежките с традиционен за Добруджа занаят. С получените нови знания и първоначални умения участниците изработиха мотиви и изображения върху дърво, като старите дърворезбари, които да оставят впечатляваща следа, на която да се възхищаваме.

На срещата присъстваха и Магдалена Петрова, председател на Управителния съвет на Регионалната занаятчийска камара област Добрич и арх. Надежда Пампорова, председател на Постоянната комисия по култура към Общински съвет Добрич.

Инициативата се провежда в рамките на Европейската година на уменията

c