Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Доброволци в Добрич засадиха красиви дръвчета в градския парк (СНИМКИ)

17 години в Европейския съюз и 17 нови дръвчета в парка от Център Европа Директно към ТПП и Младежкия център

По повод Международния ден на Земята и Седмицата на гората (първата цяла седмица на м. април) доброволци от Център Европа Директно към Търговско-промишлена палата и Младежкия център, заедно с кмета на град Добрич Йордан Йорданов засадиха дръвчета до алея “Романтика” в Градски парк “Свети Георги”.

Дърветата са 17 – колкото са и годините, в които България е член на Европейския съюз. Събитието "Да засадим дърво!“ е съвместно на Център Европа Директно към Търговско-промишлена палата – Добрич и Младежки център.

В събитието се включи кметът на Йордан Йорданов, който е и член на европейската мрежа „Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление“

“През 1970 г. в САЩ и Канада обявяват Ден на Земята, а 20 години по-късно през 1990 денят става международен и България е една от първите държави, които се присъединяват към тази инициатива. Днес в нея участват повече от половин милиард хора”, заяви пред Про Нюз Добрич Герман Германов, Секретар на ТПП Добрич и член на Управителния съвет.

В инициативата се включиха деца от клубовете на Младежкия център, които със задружни усилия и след преминат инструктаж засадиха красивите червеноцветни дръвчетата от вида Рустифина (Rhus typhina). Дръвчето расте с височина до 6 метра и от млада възраст се разклонява и образува красива ажурна корона. Растението е специално подбрано, за да е подходящо за паркова и горска среда.

“Всяка година отбелязваме по различен начин Деня на Европа, включително сме засаждали дръвчета. С днешната инициатива се надяваме, че тази прекрасна алея “Романтика” ще стане по-привлекателна за нашите съграждани”. заяви Герман Германов.

c