Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Дентална клиника в Тервел внедрява съвременни технологии и компютърно моделиране (ВИДЕО)

Там екиипът на д-р Фикрет Абил посреща пациенти, освен от Тервел, и от Добрич, Варна, Шумен

Групова практика за първична медицинска помощ по дентална медицина Дент експерт ООД започва своята дейност през 2007 г. Практиката се намира в общинският град Тервел, като осигурява заетост на петима души медицински и административен персонал. Предлага висококачествени услуги на жителите на цялата община.

„Започнах практиката непосредствено, след завършването на 13 май 1996 година. От тогава насам се развивам в областта на стоматологията, следейки тенденциите. През 2009 година реализирахме един проект за изграждане на модерна клиника, която да даде възможност на мен и моите пациенти да работим в среда с модерно оборудване. След дълги години работа и проучване на пазара и на тенденциите реших да кандидатствам за допълнително оборудване“, посочи собственикът д-р Фикрет Абил.

Проект „Развитие и подкрепа в сферата на денталната медицина на територията на МИГ Тервел Крушари е на обща стойност  145 678 лв., като 70% е безвъзмездна финансова помощ, а останалите 30 процента са собственото участие на бенефициента „Групова практика за първична медицинска помощ по дентална медицина Дент експерт“ ООД.

„Понеже съвременната дентална медицина все повече се дигитализира. В тази връзка аз реших да кандидатствам по европейските програми. Заедно с МИГ Тервел Крушари успяхме да реализираме този проект. Закупихме апаратура, която е най-модерната към момента. Тя включва интраорален скенер, фрез апарат, принтер, сушилня и миялна, и машина за доизпичане. За да може да работи апаратурата, трябваше да бъдат закупени компютри, компресори, оборудване. Всичко това бе реализирано съвместно с МИГ Тервел Крушари“, каза д-р Абил.

Проектът повиши конкурентоспособността на дружеството посредством закупуването и инсталирането на ново и съвременно оборудване за зъболекарски кабинет.

„Това е много високо стъпало. Дълго време обмислях този проект. Беше въпрос на време да бъде реализиран. И, благодарение на помощта на МИГ Тервел Крушари реализирахме този проект и осъществихме закупуването на апаратурата. Тя ни давам възможност да затворим цикъла и голяма част от лабораторната работа да бъде спестена. Примерно, с инраоралния скенер спестяваме материали и консумативи, които преди сме използвали за вземане на отпечатъци от устата на пациента. Сега това не се налага. Това се извършва с интраоралния скенер. След като се вземе отпечатък и се сканират зъбите, те се изпращат на компютъра, който да може да се подготви дизайна на бъдещите зъби. Това нещо се осъществява от зъботехници все още, но впоследствие плануваме да подготвим нашите кадри да започнат да изработват и дизайна. КАТ КАМ технологиите са точно това – компютърно подпомогнат дизайн и компютърно изработване на конструкциите“, каза още дентистът.

Пациентите, освен от Тервел, и от Добрич, Варна, Шумен, околните села.

Фирмата вече има положени основи на постоянно качество на зъболекарските услуги при спазване на строга технологична дисциплина и намерението на фирмата да модернизира своята зъболекарска дейност, да увеличи броя на своите бъдещи клиенти.

c