Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

От 19 сватби в Добрич до края на юли 5 вече са отложени

19 сватби са били планирани в Добрич от началото на следващата седмица до края на месец юли. Пет от тях вече са отложени, но преди да излезе заповедта на министъра на здравеопазването, според която на тържествата на младоженците могат да присъстват до 30 души. Това съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Обредния дом Румена Маринова. Тя не изключва вероятността някои от 14-те сватби също да отпаднат.

Както вече информирахме, Областният кризисен щаб реши планираните сватби до 12 юли включително да се състоят с повече от 30 души в ресторантите, стига да има възможност да бъдат спазени противоепидемичните мерки. През този уикенд в Добрич има две сватби. Едната от тях е на алея „Романтика”, а другата – в Обредния дом.

От 14-те сватби до края на месеца има такива, които ще са с изнесени ритуали – край морето, на зелени площи, в Градския парк „Свети Георги” и др. Ако не желаят младоженците и гостите да са с маски може да има промяна и планираните в Обредния дом сватби да станат с ритуали на вън.

До края на месеца са заявени и три разписвания. Директорът на Обредния дом предполага, че те ще се увеличават, тъй като обикновено за разписвания младоженците вземат решение в кратък срок.

По принцип юли и август са месеците в годината, в които в Добрич има най-много сватби, посочи Румена Маринова.

c