Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Варненска фирма ще се грижи за неохраняеми плажове в област Добрич

„БЖСС св. Никола“ ЕООД от Варна спечели обществената поръчка за осигуряване на водноспасителна дейност на неохраняеми плажове в област Добрич през това лято. Това става ясно от информация, публикувана в сайта на Областна администрация.

Варненското дружество е класирано на първо място от общо четирима кандидати съгласно определения критерий за възлагане „най-ниска цена”. „БЖСС св. Никола“ ЕООД осъществяваше водноспасителната дейност на неохраняеми плажове в областта и през миналото лято.

Припомняме, че другите трима кандидати бяха БЧК-Добрич, „ПАММАР 95.84“ ЕООД-с. Равда, община Несебър и „Интернешанъл Уотър Рескю“ ЕООД-Бургас.

Обществената поръчка бе с предмет „Организиране и извършване на водноспасителна дейност през 2020 г. на територията на неохраняемите морски плажове в област Добрич: „Космос“, “Крапец-север“ (без част 3), „Шабла“, „Добруджа-север 1“, „Добруджа-север 2“, „Болата“ и „Фиш-Фиш нов“. Посочените плажове са определени със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Дейността трябва да се извърши съгласно утвърдената от Министерство на туризма програма за организация на водноспасителната дейност за летен сезон 2020 г., която включва осигуряването на 9 стационарни спасителни поста на посочените морски плажове в област Добрич, с минимум по 2 спасители на всеки пост, с работно време от  8 до 18 часа всеки ден.

c