Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Младата онкоболна майка от Каварна отпътува за лечение в Турция

30-годишната Нели Маринова от Каварна, която страда от онкологично заболяване, днес в 9 часа отпътува с майка си за Турция, където ще се проведе лечението й. Това съобщават организаторите на кампанията за набиране на средства в нейна подкрепа в групата „Продавам „В помощ на Нели” в социалната мрежа.

„Нека всеки да й пожелае нещо от сърце и да се помолим скоро да се възстанови и върне при нас!”, пишат организаторите. Те поемат ангажимента да информират за състоянието на Нели и за всичко случващото се около нея.

В събота, 20 юни, в Каварна ще се състои благотворителен концерт „Do sho band” и приятели „Да помогнем на Нели”. Той ще е от 19 часа на Централния площад в морския град.

Припомняме, че на 10 юни м. г. Нели Маринова е диагностицирана с рак на шийката на матката. Претърпява две тежки операции. Първата е на 3 юли 2019 година, подобрение има само първия месец. След това болките се възвръщат и на жената е назначена лъчетерапия, от която състоянието й не се подобрява особено. През т. г., след осем месеца лутане, й е направена втора операция с доста изрязване по вътрешните органи, което води до поставяне на стома. След това й е назначена химиотерапия, от която е изкаран само един курс.

Нели отслабва толкова много, че й е непосилно да става от леглото, тежи около 30 кг. Има нетърпими болки в областта на таза и лимфедем (подуване) на десния крак.

„Вашата подкрепа е единственият ми шанс да събера нужните средства, за да бъда отново здрава и да отгледам моя син Боби. Вече съм толкова изтощена и не знам колко още ще издържа, но едно знам със сигурност – до последно ще се боря, защото искам да живея, искам да видя как детето ми пораства!”, допълва Нели Маринова.

Младата майка има оферта за лечение за 100 000 евро от болницата в Турция, която е ориентировъчна. Специалистите от чужбина са разгледали документите, с които Нели разполага от България и са преценили на първи етап, че трябва да бъде хоспитализирана. Първата цел ще е организмът й да бъде подсилен, ще й назначат образна диагностика, кръвни изследвания, повторно изследване на парафиновите блокчета и чак тогава ще се прецени какво лечение да бъде проведено.

В подкрепа на младата майка освен в групата „Продавам „В помощ на Нели” се провежда кампания и в платформата Help karma „Задно да спасим Нели”. Поставени са и над 30 кутии за набиране на средства в Каварна, Българево и Шабла. На 11 и 12 юли ще се проведе физически благотворителен базар в бар „Retro” в Каварна. В него може да се включи всеки, като предостави стоки и вещи.

За лечението на младата жена можете да помогнете чрез:

Дарителска сметка:

  • IBAN:BG30BPBI79384061908401
  • BIC: BPBIBGSF
  • гр. Каварна
  • Титуляр: Нели Георгиева Маринова

PayPal: n.marinova7@gmail.com.

Help Karma: Заедно да спасим Нели.

c