Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Младите ветроходци от Балчик възобновяват тренировките си

Морски клуб Балчик възобновява тренировките на представителния си отбор и подготвителните групи от 26 май, съобщават от клуба. Това стана възможно след като бяха разрешени колективните спортни занимания за деца. От първи юни пък ще започнат тренировки с начинаещи групи от млади ветроходци.

„През зимата се занимаваме с фитнес и плуване. На 1 март тази година излязохме в морето, но заради пандемията се наложи да спрем . Децата правеха упражнения у дома“, разказа за Про Нюз Добрич председателят на клуба Александър Славчев, който е и треньор.

12 са членовете на представителния отбор, а в групата на начинаещите тренират 23 деца. При възобновяването на тренировките ще се спазват разписаните мерки за безопасност. Има осигурени дезинфектанти, няма да се допускат деца с настинка, ще се спазва дистанция. „По принцип спортът е такъв, че състезателите са далеч един от друг и в това отношение няма да има проблем“, каза Славчев.

С отварянето на туристическия сезон ще започнат и състезанията, смята треньорът.

Преди десетилетия Морски клуб Балчик е бил един от най-големите в страната.  Той е възстановен през 2008 година. Състезателите му са носители на многобройни награди.

c