Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Заповед за посещенията в паркове и градини издаде кметът на Тервел

Две свои заповеди измени кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов.

В първата си част новата заповед задължава всички лица на територията на общината да носят защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата - кърпа, шал и др. Защитните средства са задължителни на открити или закрити обществени места.

Със заповедта се нарежда как да стават посещенията на градски паркове и градини. Това се допуска при стриктно спазване на редица противоепидемични мерки - носене на предпазни маски или други средства, спазване на дистанция от 2.5 метра спрямо други семейства, избягване докосването на повърхности, сядането на пейки и тревни площи, използването на катерушки и други съоръжения за игра. Забранява се употребата на алкохол. Нарежда се съблюдаване на всички останали противоепидемични мерки и указанията на служебните лица, изпълняващи правомощията си.

Градските паркове и градини могат да се посещават от деца до 12 години, задължително придружени от родителите си или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, за времето от 9.30 до 18.30 часа. Разрешават се посещенията и на собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9.30 и след 18.30 часа.

Община Тервел ще организира дезинфекция на алеите всеки работен ден от 8 до 9.30 часа.

c