Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С 80% е спаднало производството на закуски в област Добрич, баничарници затварят

Извънредното положение се отразява доста сериозно на производството на хляб и тестени изделия, научи Про Нюз Добрич Тошко Няголов – председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в област Добрич. По думите му производството на закуски е спаднало със 70-80 процента, дори и повече.

При хляба също има спад – консумира се с 20-30 процента по-малко. „Хората са в къщи, не са на работа, особено в по-селските райони. Стоят си у дома и месят”, посочи Няголов. И допълни, че показателно за това е липсата на мая в магазините, особено в по-малки разфасовки, която било трудно да се намери.

„Не затваряме, но работим много малко. Има доста колеги - 30-40 процента вече са затворили”, сподели хлебопроизводителят. Според него така е не само в Добричка област, а и в цялата страна. Някои от колегите му вече работели на 50 процента, други дори на 20 на сто.

„Нещо страшно е. Особено със закуските”, сподели Тошко Няголов. По думите му там нещата са изключително зле, защото като не ходят хората на работа, като няма ученици и студенти, няма кой да ги купува.

c