Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Изтича карантината за коронавирус на учениците от Каварна

Днес изтича срокът на карантината, под която са поставени ученици и учители от Професионалната земеделска гимназия „Кл. А. Тимирязев” в Каварна, съобщи директорът на учебното заведение Атанаска Костова. Децата са добре, учителите – също, допълни тя.

Припомняме, че 20 гимназисти и четирима преподаватели бяха поставени под домашна карантина за коронавирус, след като в ранните часове на 27 февруари се завърнаха от Италия. Те бяха прибрани по-рано от предвиденото с правителствения самолет заради разрастването на болестта в страната. В Италия децата бяха на учебна практика във ферма, която се намира на километър, два от градчето Сан Джовани Миланезе.

Докато са в карантина учениците се обучават дистанционно, основно чрез Фейсбук, каза Атанаска Костова. Тя обясни, че всички учители имат служебни лаптопи. Чрез социалната мрежа те се свързват с децата, дават им задания по определените предмети за деня и получават обратна информация. Не е възможно да са в група и да се обучават едновременно, тъй като учениците са на различна възраст, има от 10, 11 и 12 клас, обясни директорът.

c