Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Прибирането на децата от Каварна с „Лудогорец” е можело да обърка футболното първенство

Вариант 20-те ученици и техните преподаватели от ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна да бъдат прибрани от Италия с футболен клуб „Лудогорец” е бил обмислян преди премиерът Бойко Борисов да реши да изпрати правителствения самолет. В предаването „Здравей, България” на Нова телевизия това бе потвърдено от изпълнителния директор на отбора Ангел Петричев.

Във вторник получихме обаждане от Външно министерство с молба да приберем 20 деца и четири учителки от ферма в района на Ломбардия, разказа той. „Ние започнахме подготовка, даже набавихме маски, дезинфектанти за децата. Бяхме в пълна готовност да съдействаме да ги приберем”, допълни Петричев. В последствие били информирани от правителството, че министър-председателят изпраща за учениците и учителите от Каварна правителствения самолет.

Използвам случая да благодаря на премиера Бойко Борисов за това решение, тъй като имаше реална възможност отборът да бъде поставен под карантина ако децата пътуват с нас, каза изпълнителният директор на футболния клуб. Това, по думите му, до някаква степен e щяло да усложни следващите мачове и българското първенство.

Днес отборът на „Лудогорец” ще играе срещу „Интер” на стадион без публика заради разпространението на коронавируса в Италия.  

Снимка: Кадър nova.bg

c