Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Прокурор и следовател от Добрич с най-високи оценки при атестация от ВСС

Най-високата комплексна оценка „много добър” е получил при атестация бившият окръжен прокурор на Добрич Пламен Николов. Това става ясно от протокол от заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет преди дни. „Много добър” е и комплексната оценка на следователя в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура в Добрич Атанас Атанасов.

Припомняме, че Комисията по атестирането и конкурсите при Прокурорската колегия на ВСС възложи извънредно атестиране на Пламен Николов. В тази връзка бе отложено произнасянето по допустимостта за участие в процедура за избор на административен ръководител на Окръжна прокуратура в Добрич на тримата кандидати – Пламен Николов, прокурора Радослав Бухчев и следователя Станислав Стефанов Георгиев. Отлагането бе до приемане на комплексна оценка от извънредно атестиране на Пламен Николов.

В решението се посочваше, че промени в Закона за съдебната власт предвиждат извършване на извънредно атестиране след приключване на периодичното атестиране, ако от последното периодично атестиране са изминали пет години.

Пламен Николов има придобит статут на несменяемост и проведени две последователни периодични атестирания с приети положителни комплексни оценки „много добра” – през 2009 г. и 2014 г. (втората от които със статистически отчетен период до 30.09.2013 г.) Тъй като от последното му периодично атестиране са изминали пет години, комисията реши, че трябва да се извърши извънредно атестиране във връзка с участието му в конкурса за нов окръжен прокурор.

c