Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Хранилки за зимуващи в Добрич птици ще изработят доброволци

Работилница "Хранилки за птиците" ще „отвори” врати на 17 януари, петък от 15 часа по ул. „Генерал Колев” в Добрич. Инициативата е на „Зеленият пламък”, обединяващ трима приятели, които определят себе си като мечтатели, будители и последователи на идеята за промяна.

„Елате да се позабавляваме заедно и да направим нещо добро като сътворим страхотни хранилки за зимуващите птици в града ни. По този начин ще помогнем на малките душички да не остават гладни. Зимата  е труден период, в който храната е оскъдна и се намира трудно. Ето затова решихме да им помогнем!”, споделят инициаторите.

Целта на работилницата е да бъдат изработени минимум 10 хранилки, които да изглеждат приветливо и да са функционални. Ще бъдат осигурени  инструменти и материали за направата им. Ще бъде проведен конкурс за най-добре изработена хранилка и за най-красива. След това ще бъдат избрани и локации, на които да бъдат поставени, организаторите очакват предложения за местата.

Ако донесете и вие храни и материали ще можем да зареждаме често припознатите хранилки и да изработим още в случай на излишни материали, посочват тримата приятели.

Снимката е илюстративна

c