Общество

Ученици от Училището по изкуства са победители в играта „Търси се Добруджа”

12 участници от VI а клас на СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич и смесен отбор от същото училище са победители в интерактивната игра „Търси се Добруджа“, съобщиха от Общината. Те ще бъдат наградени с образователна екскурзия. В играта са се включили и отбори от Езикова Гимназия „Гео Милев“ и Финансово–стопанска гимназия „Васил Левски“. Има и отбори от други училища, които са се представили блестящо и са допуснали минимален брой грешки. 

Община Добрич припомня, че интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа” стартира на 1 октомври. Това бе второто й издание. В първото – през февруари и март т. г., се включиха много деца и възрастни. Поради големия интерес Община Добрич предостави възможност за включване в играта до 30 ноември.      

Играта има състезателен характер и е посветена на 25 септември – Ден на град Добрич. Едно от условията е да бъде създаден отбор – екип от приятели, членове на семейства, класове. Включени са задачи и няколко обекта за посещение – Регионална библиотека „Дора Габе“, Художествена галерия – Добрич, Музей в Градски парк „Св. Георги“ и Дом-паметник „Йордан Йовков“. Редът за посещение не е от значение. Преди да започне играта, всеки екип трябва да изтегли от Google Play Actionbound – безплатно мобилно приложение. Изписват се членовете на отборите, след което започва изпълнението на състезателните задачи – във всеки обект са поставени на видно място кодове, които трябва да се сканират, за да се видят въпросите, на които трябва да се отговори. Някои от задачите изискват и снимки. Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *