Петък, 03 май 2024

03.05.2024

Последвайте ни

Апостолов: При избора на председател на ОбС на Добрич лъснаха всички схеми и договорки

За по-малко от две седмици след изборите имаме нов Общински съвет, с нов председател и веднага лъснаха всички схеми и договорки. И обещанията, които бяха давани на гражданите на Добрич, просто потънаха. Това заяви на пресконференция народният представител Йордан Апостолов, който бе кандидат за кмет на Добрич на Местна коалиция НФСБ /АБВ, ЗС Ал. Стамболийски, ЗНС/. По думите му при избора на председател на ОбС се е видял един комплот – той е бил подкрепен и от десните гласове на сегашния кмет, и от ДПС и ВМРО.

Според Апостолов подкрепата на БСП е била договорена още през юни. По думите му при посещение на кмета на Добрич в централата на партията е била постигната договорка с Кирил Добрев / зам.-председателят на НС на БСП, бел. авт./ И беше ясно, че БСП безрезервно ще го подкрепи, допълни депутатът. Той сподели очакванията си БСП да имат и зам.-кмет. „Моите колеги от ВМРО ще бъдат достойно възнаградени с някой директор дирекция за това, че са подкрепили сегашния кмет и председателя на ОбС. ДПС, естествено, винаги си търсят интереса. Те са или удовлетворени по някакъв начин, или ще бъдат в бъдеще”, допълни Апостолов.

Народният представител съобщи, че общинските съветници на издигналата го за кмет местна коалиция ще гласуват така, както са казвали на хората по време на предизборната кампания – че ще бъдат коректив, доколкото е възможно, на това управление и че няма да влизат в никакви схеми и договорки. Дори и с риск да бъдат изолирани от комисиите и всички техни предложения да бъдат бламирани. „Предложенията им ще бъдат много и на всяка сесия. Искам да бъдат бламирани, за да има какво да казваме на хората след 4 години, за да можем да вадим факт след факт”, посочи Йордан Апостолов.

c