Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Детска книга за малки и големи с премиера за Добрич

На 1 ноември, в столичната галерия "Палитра" се състоя премиерното представяне на Детската книжка “Аз съм Гунчо”. Автор на замислената като поредица от книжки с един и същ главен герой, който попада в различни житейски ситуации, в различни времена и епохи, е Христо Милев.

Премиерното представяне на историите за Гунчо за Добрич ще бъде на 4 ноември от 11:00 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе”. Ден след това, книжката и нейният автор ще гостуват на публиката в Силистра.

“Аз съм Гунчо” е моя мечта, която чака своето изпълнение от близо 7-8 години. Книгата е история за малки и големи. Малките - да се научат да преследват мечтите си и да търсят решение в трудните моменти, а големите - да се върнат към радостта от малките неща, тези които отдавна сме спрели да забелязваме и, разбира се, да се върнем към годините, в които сме били мечтатели", споделя авторът Христо Милев.

Работна версия на "Аз съм Гунчо"

Кой ще бъде скоро с нас?
Ще стане наш приятел,
ще се смеем във захлас?
"Аз съм Гунчо" - книжката за вас.
За всеки млад читател,
знам, че тръпнете в екстаз.

Малко още потърпете.
Ще я имате в дома си,
на детето ще я прочетете.
После вий се замислете
"кое безценно е в светът ви?",
смисълът й, за да разберете.

Христо Милев е на 33 години от София. Завършил е икономика. Работи като ръководител в бизнес сектора. Иска да върне морала и ценностната система на мода.

Авторът и екипът му ще продължат да работят с въодушевление при подготовката и изпълнението на всяка от предстоящите истории, уверяват създателите на "Аз съм Гунчо"

Илюстрация от книжката "Аз съм Гунчо"
c