Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Дни на народните будители в ОУ „П. Волов” в Добрич

Под знака на Деня на народните будители преминава седмицата от 28 октомври до 1 ноември в ОУ „Панайот Волов” в Добрич. Във фоайето на училището са поставени табла с ликовете на писатели и борци за църковна и национална независимост. Децата от подготвителната група  направиха постер със снимки на национални герои и изписаха буквичките на имената им.

Учениците от начален етап заедно със своите класни ръководители подготвиха табла. На децата бе представена презентация за народните будители. Проведен бе и конкурс на тема  „ Моят герой - народен будител”.

Възпитаниците на клуб „Литературно слово“ организираха литературно четене-игра „Познай героя“, на което техните съученици от прогимназиалния етап показаха своите познания в художествената литература. В навечерието на 1 ноември те рецитираха стихове, посветени на народните будители.

Във връзка с предстоящия празник на учениците от прогимназиалния етап беше прожектирана презентация, която им припомни имената и заслугите на едни от най-известните български книжовници и борци за свобода.

c