Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Глобиха мъж от Добрич, избягал от пътен инцидент в Германия

Глоба от 1000 евро ще трябва да заплати български гражданин, извършил пътно транспортно произшествие с материални щети в Германия и напуснал мястото на инцидента.

Окръжният съд в Добрич е признал финансовата санкция от 1000 евро, наложена в Германия на добричлията, съобщиха от пресцентъра на съдебното ведомство.

Според изпратените от германските власти данни, на българският гражданин е бил глобен за нарушение, извършено на 11 юни 2018 година. При движение назад, докато извършвал маневра по паркиране на лекотоварен автомобил по улица в град Нюрнберг, обвиняемият блъснал и одраскал паркиран зад него скутер "Пиаджо". Местните власти за оценили причинената щета, оценена на 500 евро. В решението за налагане на санкцията е посочено, че водачът е напуснал местопроизшествието, вместо да изчака, за да бъдат направени необходимите констатации в полза на потърпевшия. Изрично е отбелязано също, че мъжът е извършил това, въпреки че е забелязал какво е извършил.

За извършеното, на нарушителят е била наложена глоба от 1000 евро. Постановено е и мъжът да заплати 78.50 евро за извършените съдебни разходи. Решението на германските власти е влязло в сила на 23 октомври 2018 година.

Добричките магистрати са признали наложената финансова санкция и мъжът следва да плати 2109.36 лева, равностойни на общата санкция от 1078.50 евро. В съда, обвиняемият не е оспорил санкцията.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.

c