Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Театър и мюзикъл представя културната сцена на Добрич днес

Две знакови пиеси ще бъдат представени на добричка сцена в днешния ден -16 октомври. Създадената по едноименния роман на Антон Страшимиров - постановката "Вампир" на ДТ "Йордан Йовков" и мюзикъла „Мене ме, мамо, змей люби“ по „Змейова сватба“ от П.Ю. Тодоров.

Двете продукции са с един и същ начален час- от 19:00. Желаещите да посетят "Вампир" ще могат да гледат представлението в Голяма зала на Драматичен театър "Йордан Йовков". „Мене ме, мамо, змей люби“ ще бъде представен на сцената в Концертна зала "Добрич".

Режисьор на „Вампир“ е Стефан Спасов, а в ролите ще се превъплатят актьорите: Мария Гинкова, Мария Генова, Красимир Демиров, Любов Николова, Димитър Петров, Филип Янев, Стефан Сърчаджиев, Велизара Петкова и Татяна Христова.

Автор на „Змейова сватба“ е Иглика Пеева, а режисурата, визуално оформление и пластика са дело на проф. д-р Александър Илиев.

Музикална обработка, аранжименти, оркестрации и диригент - Левон Манукян.

Със специалното участие на Петя Буюклиева и Костадин Георгиев – Калки, Жени Лечева, Дина Шошева и др. В ролята на Жената-Светило - народната певица Радостина Йовкова-Иванова

c