Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С 6 собствени и 12 допълнителни машини ще почиства Добрич през зимата „Еф Си Си”

Снегопочистването на Добрич през зимата ще става с шест наши машини, които имат пълно оборудване – гребло с устройство, което хвърля пясък. Това съобщи за Про Нюз Добрич управителят на филиала в Добрич на фирма „Еф Си Си България” Калин Рачев. Както вече информирахме, софийската фирма спечели обществената поръчка за зимното поддържане на улици, булеварди, тротоари, подлези, надлези, спирки на градския транспорт и други места за обществено ползване в Добрич. Рачев посочи, че договорът между Общината и централния офис в столицата вече е подписан.

При по-тежка зимна обстановка разполагаме с други 12 почистващи машини, които можем да наемем от фирми като наши подизпълнители, обясни управителят на добричкия филиал на „Еф Си Си”. Той сподели, че вече са осигурени 1 200 тона сол, 120 тона пясък и количества магнезиеви соли, които се смесват с другата сол и се използват при по-ниски температури.

От тези шест машини само едната е по-малка и е подходяща за почистване на малки улици. Другите са за главните и второстепенни. През зимата с приоритет се почистват централните пътни артерии на града – това са улиците, по които се движи масовият градски транспорт, колите със специален режим на движение – линейки, пожарни и полицейски автомобили, обясни Калин Рачев. На второ място са улиците след булевардите, например „Орфей”, „Батовска”, „Агликина поляна”, „Димитър Ковачев”, „Сан Стефано” и други. На трето място са малките улички в кварталите. „За тях използваме основно подизпълнителите, но това става при голям сняг. Можем да ги почистваме и при най-малкия сняг, но парите на общината ще свършат много бързо”, посочи управителят на фирмата.

Предварителната информация за първи сняг е около и след 15 декември, каза още Калин Рачев.

c