Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Тризнаци зарадваха семейство от Добрич след първо ин витро

Пет бебета, заченати ин витро, се родиха в един и същи ден – на 27 септември, под грижите на екипа на д-р Даниел Димов от Медицински център „Свети Иван Рилски” в Шумен. Четири от децата са на две семейства от Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич д-р Димов. Другото ин витро бебе е на родители от Разград.

Едно от семействата от Добрич се радва на тризнаци – две момченца и едно момиченце. Майката е на 34 години и забременява след първата ин витро процедура. „Интересното е, че се повтаря, имате някаква магия в Добрич”, коментира д-р Димов, визирайки тризнаците на семейство от нашия град, които се родиха през миналата година. Той обясни, че на 34-годишната майка е извършен трансфер на два ембриона. Казвам, че понякога е магия, тъй като единият ембрион се разделя и за това са тризнаци, обясни лекарят.

Другото щастливо семейство от Добрич, чието бебе се появи на бял свят под грижите на екипа на МЦ „Свети Иван Рилски” в Шумен, е момиченце. Детето е чакано 8 години. Майката – на около 30 години, също забременява при първа ин витро процедура.

Ин витро процедурите, благодарение на които в един ден са родени 5 деца, са финансирани със средства на Центъра за асистирана репродукция. От екипа на фондация „Искам бебе” са съпричастни към щастието на родителите и им пожелават здраве и попътен вятър.

Припомняме, че благодарение на екипа по репродуктивна медицина на д-р Даниел Димов друго семейство от Добрич се радва на тризнаци – три момиченца. Те се родиха на 27 октомври м. г. в СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ във Варна. Децата също бяха заченати при първа ин витро процедура. Родителите кръстиха тризначките с хубавите имена Анастасия, Гергана и Ивет.

Снимката е илюстративна

c