Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

Пътните полицаи от област Добрич са първенци в страната

Служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич са на първо място в отборното класиране на конкурса Пътен полицай на годината, съобщава МВР. След тях са представителите на ОДМВР-Шумен, а на трето място е отборът на ОДМВР-Перник.

Пътен полицай на годината е Марин Кондов от Балчик. След него в индивидуалната надпревара се подредиха Румен Евтимов от ОДМВР-Перник и Иван Иванов от ОДМВР-Ловеч.

Конкурсът се провежда за 27-и път. В него мериха сили 64 състезатели от 29 отбора от всички областни дирекции на МВР, като дирекцията-домакин се представи с два отбора. Сред участниците имаше и 6 дами.

Наградите на победителите бяха връчени снощи на церемония в Плевен. На нея присъстваха зам.-ректорът на Академията на МВР комисар доц. д-р Добромир Доков, директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Анжелина Тотева, изпълнителният директор на ИААА инж. Бойко Рановски, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска и Светослав Кръстев от СБА.

c