Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

За 90-ти път би първият училищен звънец в ОУ „Ст. Караджа” в Добрич

За 90-и път днес отвори врати за своите ученици иновативното училище ОУ „Стефан Караджа”. Празникът на около 200-та възпитаници на учебното заведение бе споделен от зам.-кметът д-р Емилия Баева, родители, приятели и гости.

През настоящата учебна година в нашата работа ще съчетаем добрите традиции в образованието с новите посоки на развитие, каза в приветствието си директорът Анджела Панчева. Тя сподели, че ОУ „Стефан Караджа” е включено от Министерството на образованието и науката в списъка на иновативните училища в България. През тази година ще бъде въведено проектно базираното обучение в 1 и 5 клас. При него науките не се разделят една от друга, а търсят пресечната точка и създават цялостен поглед към света у децата. Целта на училищното ръководство е да бъдат създадени общности на творчески настроени, енергични и устремени млади хора, способни да мислят смело и иновативно, за да изградят хармоничен и устойчив свят.

Втората новост е, че в целия североизточен район ОУ „Стефан Караджа” е единственото училище, избрано от Министерството на здравеопазването да се включим в мрежата на училищата за здраве в Европа. Това е признание за дългогодишната му работа в тази насока.

През тази учебна година в учебното заведение хартиеният дневник ще бъде заменен с електронен. Сред новите придобивки в иновативното училище са и таблетите, осигурени за всеки ученик от първи клас. Така децата ще работят с нови електронни учебници и образователни платформи.

Особено съм щастлива, че сред нас има и учители „първолаци”, които за пръв път ще влязат в училище, ще застанат пред учениците и пред всички предизвикателства на нашата професия, сподели Анджела Панчева. Тя изказа благодарност на Ротари клуб - за системата за филтриране на вода и на баскетболен клуб „Ънстопабъл“ - за новата визия на Физкултурния салон.

„Бъдете здрави и много любознателни!” – с тези думи се обърна към първокласниците директорът на ОУ „Стефан Караджа”. Тя им пожела да обичат и уважават своите учители и родители. „На добър час в Първи клас!”, приветства малките ученици Анжела Панчева.

Снимки: Елисавета Ботева

c