Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич участваха в обучителен лагер

Обучителен лагер - семинар се проведе в УОС ЕАД – лагер „Фиш - Фиш Албена”. Той се осъществи със съдействието на Община град Добрич и ОД на МВР, съобщават от СУ „Свети Климент Охридски”. Форумът се проведе във връзка с Националната програма „Детско полицейско управление”. В него се включиха 23 деца от училището по изкуствата в Добрич и беше своеобразен завършек на първата обучителна година по програмата.

На учениците бяха предложени теми свързани с ранната превенция на подрастващите, с което затвърдиха и усъвършенстваха получените през годината знания.Проведоха се  занятия по детска лична защита и първа долекарска помощ, които допринесоха за постигане на заложените цели - развитие на физическата дееспособност и усъвършенстване на умения за работа в екип и самоконтрол.

Децата съчетаха полезното с приятното чрез проведените конкурси „Рисунка върху асфалт”, „Не на наркотиците”, „Полицаят – моят приятел” и „Карнавалът на професиите”. Особено атрактивно беше финалното състезание „Полицаят- моят приятел”, в края на което на участниците се връчиха грамоти и награди.

Учениците се радваха още на организирани плажни - подвижни игри, запознаване с Конна полиция ВВК „Албена” и интересна среща със спасител Валентин Симеонов.

c