Общество

Добрич се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

Община град Добрич и тази година ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”, въпреки организираното пролетно почистване, информират от местната администрация.

От  там съобщиха, че ще бъде оказано съдействие на всички граждани, които желаят да почистят някое от замърсените места, определени от Общината, любимо свое място за отдих, пространствата около своите домове или пък детската площадка, на която се забавляват децата им.

Препоръчват отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. То ще се извършва от ”Еф Си Си България” ЕООД, след като гражданите и фирмите заявят предварително участието си и уточнят часа на почистване.

   Общинската администрация ще осигури чували и ръкавици за всички регистрирани участници. Те ще се получават след 14:00 часа на 12 септември в стаи с номера 419 и 420  в сградата на Общината

Инициативата на bTV „Да изчистим България заедно“ ще се проведе за девети път тази година на 14 септември. Идеята е България да стане част от есенно почистване. Дългосрочната цел на инициативата е да промени съзнанието и отношението на хората към местата, на които живеят, както и начина, по който се грижат за своите отпадъци. Стремежите са в посока обединяване усилията на всички, които искат България, Европа и светът да бъдат по-чисти.

Основен логистичен партньор е Министерството на околната среда и водите (МОСВ), чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда, което подкрепя усилията на всички общински и областни администрации за участие в кампанията. И тази година дейностите по осигуряване на чували, ръкавици, транспорт и депониране на отпадъците ще бъдат обезпечени със средства от бюджета на МОСВ.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *