Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Депутатът Йордан Апостолов е кандидатът на НФСБ за кмет на Добрич

НФСБ издига за кмет на Добрич депутата Йордан Апостолов. Кандидатурата му бе обявена от лидера на партията Валери Симеонов в присъствието на цялото национално ръководство.

„Тук сме, за да изразим своята подкрепа и своето убеждение, че град Добрич има нужда от деен кмет, човек отговорен, който да работи със себеотрицание, не за себе си, а за обществото, в случая – за гражданите на Добрич. Проблемите са много и те чакат своето решение, докато не се намери човекът, който да разсече Гордиевия възел”, заяви Симеонов.

Сигурен съм, че с неговите качества Добрич ще има един от най-качествените кметове в България, посочи още лидерът на НФСБ.

„Като добричлия не мога да остана страничен наблюдател, защото нашият град, се намира на кръстопът. Нужна е дълбока и коренна промяна. Хората са категорични, че това управление на града, в този му вид трябва да се изкорени. Това обаче не означава смяна на един човек. Ние не говорим против личностите на последните кметове, а за поредица от управления, които са се случили в нашия град", каза Апостолов.

По думите му, моделът на управление през изминалите четири години и останалите назад, нанесе изключително сериозна вреда, като изцяло прекъсна връзката с гражданите. "Това управление отблъсна хората и ги низвергна. Гражданите на Добрич, които са избиратели, не можеха да прокарат нито една своя идея, защото управлението беше оплетено в политическа паяжина. И това уби вярата на хората в институциите”, коментира Йордан Апостолов.

Той заяви, че целта му е да върне Добрич на гражданите, да ги върне в управлението и да се върнат децата тук, за да имаме възможността да работим за столицата на Златна Добруджа.

Задължителен приемен ден на кмета е предложение, внесено от НФСБ за промяна в ЗМСМА.

„Сегашният модел на управление наложи практика на непрозрачни и често шокиращи процедури на обществени поръчки, с неоправдано завишени цени, ниско качество, разтегливи и удобни срокове”, обясни Апостолов. Той се ангажира да въведе изискване обществените поръчки да преминават за оценка през професионалните гилдии. В комисиите, които оценяват, да участват граждани и хора от тези гилдии, за да могат да осъществяват контрол.

"Финансовото положение на общината е доста тежко. Поради това се нуждаем от разумно отговорно поведение, с което да не продължаваме да лъжем хората, а да привлечем такъв ресурс, че в Добрич да се появят инвеститори, които създават работни места", каза още депутатът.

Йордан Апостолов обяви, че предлага на добричлии своеобразен обществен договор, в който ръка за ръка с гражданите, да работим за Добрич под контрола на гражданите. Ще работя, за да върнем Добрич на картата на България.

c