Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Цонко Цонев, евродепутат и певец правят Челопеч новата рок столица на България

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, режисьорът Андрей Слабаков, който отскоро се подвизава като евродепутат и певецът Димитър Аргиров са се заели с благородното дело да превърнат Челопеч в новата рок столица на България.
Тримата организират първия „Wolf Fest - Вълчата пътека” на 9 и 10 август в парка „Корминеш” близо до селото, където е и едноименната живописна местност, дала име на музикалния маратон. Хедлайнери на събитието са датчаните Pretty Maids и британските блекметъли Cradle of Filth, които ще закрият концертите в двата фестивални дни.
На сцената ще се качат още и немските хеви метъли AXXIS, коитo скоро отпразнуваха 30 години от създаването си. Останалите групи са румънците Scarlet Aura, които са добре познати в България, както и две банди от Гърция – Silked & Stained и Wild Souls. Българските рок групи, които ще участват в мабащния проект са Конкурент и Krossfire, а публиката ще подгреят метъл бандите Sakar и Abstraction. Локацията на концертите е на по-малко от час път с кола от София, което я прави удобна и лесно достъпна. Организаторите предоставят безплатен транспорт от Челопеч и Златица до парка, където ще бъде разположен и безплатен палатков лагер.
„Всички добре си спомнят Каварна Рок Фест и неговата 12-годишна история”, споделя Кметъла Цонко Цонев. „Надявам се „Вълчия фестивал” да е продължение на това, което направих в Каварна и да успеем, заедно с екипа ми, да направим Челопеч новата рок-столица на България като поканим отново всички най-големи рок и метъл имена”.
Режисьорът Андрей Слабаков ще снима специален документален филм за метъл фестивала, с автентични кадри от събитието и култови интервюта с най-големите рок звезди. Певецът Димитър Аргиров договори участието на хедлайнерите във фестивала и заедно с Цонко Цонев е в основата на организацията на грандиозното музикално събитие.

Източник: monitor.bg

Снимка: Фейсбук

c